COACHING

We hebben allemaal wel eens een coach nodig. Iemand die luistert, meedenkt en prikkelt. Je staat voor een grote beslissing in je leven of je zit vast in werk dat je niet meer past. Het kan ook zijn dat je door stress problemen hebt waar je niet meer uitkomt. Door middel van coaching werken we stap voor stap, maar doelgericht aan een oplossing.

Als coach ben ik opgeleid in NLP (master) en Mindfulness. In de praktijk maak ik veel gebruik van de Reis van de Held omdat deze bijzonder nuttig blijkt te zijn. Ik zal uitleggen waarom.

Inzien dat je op reis bent
De meesten van ons blijven vastzitten in een situatie omdat ze alleen zien wat er vlak voor hen gebeurt. Terwijl er nog een wereld voor je open ligt om je in te ontwikkelen. Door jouw reis te beschrijven, je verhaal letterlijk uit te tekenen, ga je de grote lijnen zien. Je gaat zien dat wat je nu doormaakt tijdelijk is en betekenis heeft. En omdat je betekenis gaat vinden in je situatie is het veel gemakkelijker om te accepteren, vol te houden en door te gaan.
Er is een cirkel, een cyclus, een proces. Dit zal je helpen om het zwaard op te rapen en de reis te beginnen. Weet wat er aan de andere kant op je wacht.

Waartoe op reis?  
Verhalen beschrijving een cyclus. Het is mogelijk om dezelfde cyclus te herkennen in het verloop van een dag, de seizoenen van een jaar, maar ook in de grotere cycli van economische en culturele ontwikkeling. 
Momenteel zijn we in de transitie van een lineaire groeimodel naar een cyclisch ontwikkelingsmodel. De Reis van de Held beschrijft deze cyclische ontwikkeling. 

Ook je levensverhaal volgt de Reis van de Held. Waar bevind jij je momenteel in de cirkel? Waartoe ben je op reis? Wat was de oproep om deze verandering aan te gaan? Wat is jouw draak? Wat houd je tegen? Wat is echt belangrijk voor je? Als gids zal ik je begeleiden in de zoektocht naar de antwoorden op deze vragen.

Wat je zult ontdekken is een kracht in jezelf om te worden wie jij bent. Gebaseerd op jouw unieke talenten en  potentieel. Maak de overgang van succes naar betekenis!

Als je een belangrijke verandering in je leven doormaakt dan kan een coach je helpen op de goede weg te blijven en je zelfverzekerd door de angst en verwarring te manoeuvreren, kenmerkend voor verandering. De Reis van de Held blijkt hierbij de beste structuur te bieden. Gebaseerd op de grote verhalen van de wereld geeft het een blauwdruk van hoe te leven. 

Als coach begeleid ik je in het volgende proces:

  • Inzicht verschaffen in wie je bent en wat je potentieel is
  • Ontdekken en beantwoorden van je oproep
  • Zicht krijgen op wat je kunt worden of bereiken
  • Ontwikkelen van creativiteit en leiderschapskwaliteiten om actie te ondernemen
  • Zorgen voor verantwoording; het controleren van doelen
  • Goede beslissingen nemen
  • Het ontwerpen van actiestappen die leiden tot een grotere effectiviteit en uitvoering
  • Ondersteuning, aanmoediging en bevestiging op reis
Plan vrijblijvend een eerste gesprek

 


Voor het veilig en prettig ontwikkelen is het vertrouwen in de coach essentieel. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek  kun je verkennen of je bij de Reis van de Held aan het goede adres bent.